aronia melanocarpon

Σπιτική μαρμελάδα Αρώνιας

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αρώνια
3/4 του κιλού ζάχαρη άσπρη ή 1/2 του κιλού ζάχαρη καστανή
1/2 λίτρο νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένουμε καλά την αρώνια και την βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι καρποί της αρώνιας.
  3. Όταν μαλακώσουν οι καρποί, πολτοποιούμε με το μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  4. Ξαναβάζουμε την μαρμελάδα στη φωτιά μέχρι να γίνει όσο πηχτή θέλουμε.
  5. Αποστειρώνουμε γυάλινα βάζα με όποια μέθοδο θέλουμε, τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα μας όταν είναι ακόμη ζεστή και τα τοποθετούμε σε στεγνό μέρος ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) μέχρι να κρυώσει τελείως.
  6. Την επόμενη μέρα η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη να αποθηκευτεί για να την έχουμε το χειμώνα ή ακόμη και να καταναλωθεί άμεσα.

Leave your thought