Λικέρ από Αρώνια

Λικέρ από Αρώνια

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αρώνια
3/4 του κιλού ζάχαρη άσπρη ή 1/2 κιλό ζάχαρη καστανή
2 λίτρα νερό
5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
Λίγη μαστίχα
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
750 ml κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένουμε καλά την αρώνια και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο, την μαστίχα και τον χυμό λεμονιού.
  2. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρωματιστεί το νερό μας και μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πλήρως και το στραγγίζουμε με ένα πυκνό τούλι πατώντας τον καρπό μέχρι να βγάλει όλο το ζουμί του.
  4. Αφού τελειώσουμε όλη αυτή την διαδικασία, προσθέτουμε το κονιάκ και αποθηκεύουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια ή καράφες.
  5. Σερβίρεται με πάγο…..

Leave your thought