Σας καλωσορίζουμε
στο κτημα μελανοκαρπον
aronia melanocarpon

ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Το αγρόκτημα διαθέτει περίπου 2.300 φυτά αρώνιας μελανόκαρπη της ποικιλίας Βίκινγκς. Η καλλιέργεια είναι βιολογικά πιστοποιημένη όπως και τα περισσότερα προϊόντα που παράγονται από το αγρόκτημα μελανόκαρπον. Ένα επισκέψιμο αγρόκτημα που ο καθένας μπορεί να δει με τα μάτια του ολόκληρη την διαδικασία της καλλιέργειας!
Επισκεφθείτε το eshop μας για την πλήρη λίστα με φρέσκα, βιολογικά φρούτα και πολλά ακόμη προϊόντα που προσφέρουμε.

Λίγα λόγια για το κτήμα

Στους Πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων βρίσκεται το κτήμα ΜΕΛΑΝΟΚΑΡΠΟΝ όπου καλλιεργούνται με παραδοσιακές μεθόδους υπερτροφές. Βασική καλλιέργεια του κτήματος είναι η ΑΡΩΝΙΑ ΜΕΛΑΝΟΚΑΡΠΗ, ένα φυτικό είδος που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα.

Το 2011 έγινε η εγκατάσταση περίπου 200 φυτών και για δύο χρόνια γινόταν παρατήρηση και καταγραφή της συμπεριφοράς τους από εξειδικευμένους γεωπόνους.

Το 2014 έγινε η πλήρης εγκατάσταση του αγροκτήματος περίπου με 2.300 φυτά Αρώνιας Μελανόκαρπη της ποικιλίας βίκινγκ. Η καλλιέργεια είναι βιολογικά πιστοποιημένη όπως και τα περισσότερα προϊόντα που παράγονται στο κτήμα μας, η παραγωγή γίνεται σε ιδιόκτητη οικοτεχνική μονάδα στην περιοχή της Τιθορέας έτσι ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος του προϊόντος σε όλα τα στάδια από την εγκατάσταση, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την αποθήκευση και τη μεταποίηση ώστε να προσφέρουμε στον καταναλωτή ένα υψηλού επιπέδου πιστοποιημένο προϊόν.

Στο αγρόκτημα μας όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι για να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία της καλλιέργειας, τα κύρια προϊόντα που παράγει το κτήμα μελανόκαρπον είναι φυσικοί χυμοί χωρίς ζάχαρη συντηρητικά και πρόσθετα, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.

Ανάλυση του 2016 από το τμήμα φαρμακολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έδειξε ότι οι καρποί που προέρχονταν από το αγρόκτημα Μελανόκαρπον ήταν πολύ πλούσιοι σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πολυφαινόλες.

Η ομάδα μας
Αντώνης
Αντώνης

Γεννημένος στο αγρόκτημα της οικογένειας, ο Αντώνης έδειξε πρόωρη επάρκεια στις βιολογικές καλλιέργειες και είναι υπεύθυνος για τους τρόπους παραγωγής και μεταποίησης που χρησιμοποιούνται στο αγρόκτημα σήμερα.

Μαρία
Μαρία

Γεννημένη στους Πρόποδες του Παρνασσού, η Μαρία παρακολούθησε αρκετά συνέδρια πάνω στην βιολογική γεωργία. Είναι υπεύθυνη για την διαδικασία συγκομιδής του αγροκτήματος.

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτό το υπέροχο αγρόκτημα. Έχει τη δέσμευση να οικοδομήσει ένα ισχυρό οικονομικό μοντέλο για τους αγρότες ώστε να συνδέουν τα προϊόντα απευθείας με τους καταναλωτές μέσω της στρατηγικής διαχείρισης των σημερινών προγραμμάτων μας.